Temafest

Inspiration til temafesten

Temafester har ofte et lidt dårligt ry, da folk forbinder det med store kostumer, der ofte er dyrt indkøbte og ender med kun at blive brugt den ene gang. Men temafester behøver ikke at blive taget så bogstaveligt talt, da det ikke er nødvendigt, at temaet dominerer hele begivenheden. Temaet kan nemlig sagtens anvendes på en mere subtil måde, der dermed tilføjer en underliggende stil eller smag til festen.

Giv slip på fordommene

Så for at komme væk fra de negative konnotationer og klichéer temafester er forbundet med, kan man til at begynde med tænke det mere som et koncept og en ramme for festen, således at det ikke nødvendigvis betyder, at man skal troppe op i fuld Great Gatsby udklædning, hvis temaet er 1920’erne. Det kan være så simpelt som en fjer i håret, en frisure i stil med temaet eller lignende.

Det er nemlig en rigtig god idé at lægge sig fast på et koncept, når man arrangerer en fest, da det giver et bedre overblik over festen og de dertilhørende ting og tiltag. Konceptet eller temaet behøves derfor heller ikke være direkte henvendt til gæsterne. Det kan godt nøjes med at vise sig i lokalet, maden, musikken, invitationer og lignende. På denne måde vil der være en rød tråd, der løber mellem alt for at binde det hele sammen.

Vælg et tema

Det er vigtigt at ind tænke originalitet og kreativitet, når man vælger sit koncept/tema til festen. Det kan sågar være så simpelt som at revidere et gammelt koncept og derved skabe et nyt og spændende univers.
Det er selvfølgelig også vigtigt at tage gæsternes alder i betragtning. For børn kunne det måske være rigtig sjovt med en temafest, der inkluderer udklædning, hvorimod en flok teenagere formentlig er mere modtagelige for et velpyntet lokale og mad, der hører sig til temaet.