Gadgets

Sjove gadget gaver til mandelgaven

Julen nærmer sig stille og roligt, men alligevel med hastige skridt, da tiden ofte har det med at gå meget hurtigt lige pludselig. Derfor kan man med fordel allerede få styr på nogen af tingene til juledagene, så man har mindre at tænke på i de travle dage op til julen.  Det kunne altså være en god idé allerede nu at få købt mandelgaven, så det er overstået og kan streges på listen.

Hvad er en mandelgave?

En mandelgave er en dansk tradition, der foregår juleaften, hvor en af gæsterne kan vinde mandelgaven ved at finde en hel mandel i sin risalamande. Traditionen udspiller sig i rigtig mange hjem, men det er formentlig forskelligt, hvordan, hvor mange og hvad mandelgaven består af? Jeg er selv vokset op i en kernefamilie, hvor børnene selvfølgelig altid fik en mandel hver og dermed vandt børnemandelgaverne (der var altså en smule snyd med hos os). Derudover har nogle både en herre mandelgave og dame mandelgave, mens andre bare har én enkelt mandelgave som alle må konkurrere om på lige fod. Der går derfor også lidt sport i den, og man er jo nødt til at spise indtil mandlen er fundet, hvilket kan være noget af en udfordring ovenpå al den gode julemad, man allerede har indtaget forinden risalamanden.

Ideer til mandelgaven

  • Gadgets: Det kan være en rigtig god idé at finde en gadget mandelgave, da man ofte kan finde enten en sjov eller brugbar ting som de fleste kan bruge. Man kan eventuelt have to mandelgaver, således at man har en gadget mandelgave til børnene og en til de voksne. Det kunne for eksempel være et gips støbe sæt til børnene, der kan støbe sin hånd eller fod i gips, og måske en øloplukker, selfie stang elelr stegetermometer til de voksne.
  • Oplevelsesgaver er også en populær gaveidé til mandelgaven, da der findes oplevelser i mange forskellige varianter og prisklasser.
  • Et brætspil, en film eller anden underholdning for hele familien kunne også være en mulighed til årets mandelgave. På den måde vinder alle en lille smule, da det er noget alle kan bruge og bliver glade for.