Temafest

5 lege og spil, der gør julefrokosten dét sjovere

Allerede i november måned begynder julefrokosterne at løbe af stablen, og det betyder, der bliver drukket rigeligt med snaps, sunget Wham!-sange samt båret røde kjoler. Julefrokosten er en traditionel begivenhed, de fleste danskere har været til.

Af den grund kan det for mange også blive lidt ensformigt, hvis de skal igennem otte julefrokoster spredt ud over otte weekender. Derfor har vi kommet op med fem forskellige måder, du kan underholde dine gæster til din julefrokost – så er du sikret, de husker din fest (eller i hvert fald noget af den).

1. Quiz, jeopardy eller anden konkurrence

Der er ikke noget, der kan gejle folk op, som en god, gammeldags konkurrence. Lige så snart der er den mindste præmie på bordet (måske endda bare æren!), går folk i game-mode. Og det er så fedt at se!

Lav en quiz om dine gæster, et velbehandlet emne i omgangskredsen eller noget helt tredje. En Jeopardy om julesange er også genial.

2. Afhold awardshow

Awardshowet er en anden genial måde at have det lidt sjovt med venner, kolleger eller familie. Typisk vælges én vært, og så skal vedkommende stå for uddelingen. Andre fikser et awardshow op ved at lave forskellige kategorier, og så kan hver festdeltager stemme om, hvem de synes, der skal vinde prisen.

Uanset hvad er det en fantastisk måde at tage lidt gas på sine gæster.

3. Book underholdning

Hvis du ikke selv har lyst til at stå for underholdning, kan du for en sum penge hurtigt hyre nogle, der med glæde vil gøre det for dig. Det kan være i det musiske hjørne, hvor der hyres et band. Det kunne også være en komiker, der kan holde et lille oplæg. Måske en tryllekunstner kan tryllebinde dine gæster i lidt tid?

Der er i hvert fald mange muligheder.

4. Stoledans

Stoledansen er en fantastisk leg, som både er sjov og svær. Især når der allerede er blevet drukket lidt snaps, bliver stoledans svært – og underholdende!

5. Læg en seddel under tallerken

Denne leg er én, der varer hele aftenen igennem. Inden I skal spise, skal én sørge for at lægge sedler under alle deltagernes tallerkener. På disse sedler står der en opgave, som skal udføres, inden aftenen er omme.

Legen er super god, hvis der mangler lidt samtaleemner i løbet af aftenen – så kan du nemlig bare udføre din opgave.

Kommentarer lukket til 5 lege og spil, der gør julefrokosten dét sjovere