Temafest

Forslag til festens underholdning

Når man afholder fest i forbindelse med barnedåb, konfirmation, rund fødselsdag, bryllup, jubilæer og lignende arrangementer, så er familien ofte samlet til en stor lækker middag, hvor man nyder samværet, maden og den hyggelige stemning. Mange gør desværre ikke meget ud af underholdningen, men man kan da også bare snakke sammen under hele arrangementet.

Det er måske i overkanten at hyre en entertainer til at underholde, hvilket i øvrigt kan være en kostbar affære, så her kommer der inspiration til, hvordan man selv med enkle tricks kan komme med morsomme indslag i løbet af festdagen. Man kan for eksempel lave små quizzer med mindre præmier, eller man kan lave små sjove events som disse:

  • Hvem kan hurtigst drikke en sodavand?
  • Hvem er hurtigst til at binde et par sko?
  • Hvem kan tage flest armbøjninger på tid?
  • Hvem kan spise mest chokolade på et minut?
  • Hvem kan holde balancen på et ben med lukkede øjne i længst tid?
  • Hvem kan hoppe højest?
  • Hvem kan svare rigtigt på flest spørgsmål?
  • Hvem er bedst til dart?
  • Hvem kan tage flest jongleringer med en bold?
  • Hvem kan løse en udvalgt gåde hurtigst?

Morsomme indslag på festdagen

Redigér i forvejen videoklip og billeder fra barndommen. Dette er et sjovt afbræk til for eksempel en konfirmation, hvor der måske er lovlig mange taler og sange. Man må meget gerne anvende underlægningsmusik, der passer til billedernes stemning, således det ikke foregår i stilhed.

Da folk sidder fordelt på et stort område, så må dit udstyr heller ikke være for underdimensioneret, så ofte skal man have fat i gode store højttalere samt et stort lærred, så alle kan se showet. Man kan alternativt lave et diasshow af billeder, såfremt man ikke har så mange filmklips. Man bør lave en testfremvisning før festen, så man kan rette eventuelle fejl før den store dag.

Sange og taler

Man kan også gøre det traditionelle og komponere en sang på den store dag, hvilket ikke er så svært endda. Man kan anvende en kendt og populær melodi, som alle kender, og man kan finde inspiration i andre sange, hvor man kan låne meget fra. Kan man lave rim samtidigt er det ekstra godt, men rim er ikke en nødvendighed. Man kan eventuelt alliere sig med en person, der har talent for sangskrivning, hvis man ikke selv har flair for dette.

Man får altid lavet en god sang, hvis der er en rød tråd undervejs, således der både er humor og handling i sangen. Det gælder om at få folk til at trække på smilebåndet. Det nemmeste indslag er at holde en tale, der ikke behøves at være så lang endda. Man bør enten benytte et manuskript, eller kunne teksten udenad, således man ikke får flere pinlige pauser undervejs i talen. Man bør jo helst kende vedkommende, som festen drejer sig om, for at man kan tillade sig at holde en tale, og samtidigt er det også en fordel til en personlig tale at kende vedkommende rimeligt godt.